Waarom winterbanden?

Waarom winterbanden?

In ons relatief milde, Belgische klimaat zullen velen denken dat winterbanden overbodig zijn door onze doorgaans zachte winters. Wanneer men echter weet dat de sterftecijfers op de baan bijna verdubbelen bij de overgang van zomer naar winter is niets minder waar. Het wisselen van zomer naar winterbanden is uiterst belangrijk voor wie zo veilig mogelijk de weg op wilt.

Niet alleen voor sneeuw
De meesten denken pas aan winterbanden wanneer de eerste vlokken vallen. Vaak wordt vergeten dat winterbanden ook een veel betere grip hebben op natte wegdekken die bedekt zijn met bladeren en deze wegen verschijnen al in ons milieu vanaf de herfst. Verder zorgen winterbanden ook voor een betere grip en meer veiligheid bij lage temperaturen. In Luxemburg en in Duitsland zijn winterbanden zelfs verplicht.


Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Het is aan te raden om je banden goed op tijd te wisselen. Een plotselinge omslag in het Belgische weer is niet ongewoon. Over het algemeen geven winterbanden een verhoogde rijveiligheid vanaf temperaturen onder 7°C.


De voordelen van winterbanden in bullet points:
- Voor temperaturen onder de 7°C bieden ze optimaal rijgedrag
- Ze bieden de beste grip op (smeltend) sneeuw
- Op een koud wegdek hebben ze de beste remprestaties
- Ze blijven flexibel bij koud weer in tegenstelling tot zomerbanden
- U bent verzekerd van uw mobiliteit wanneer er sneeuw en ijs op de baan ligt


Geïntresseerd in winterbanden of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!
Bron: https://www.uniroyal.be/auto/bandengids/winterkennis/moet-ik-winterbanden-kopen

 

Gratis CarCheck

Wagen onderhoud bij BestDrive, dat is niets dan voordelen. Kom vandaag nog langs voor een gratis CarCheck van je wagen. Staat je auto ook reed…
Lees meer